Ajankohtaista!

Uusia majoitustiloja

Lentäjänmaja Pudasjärven ilmailukeskuksessa

fi en 
Lentäjäntie 49, 93100 Pudasjärvi
Puh. 0400 109 006

Pudasjärven ilmailukeskuksessa n. 6 km:n päässä Pudasjärven keskustasta sijaitseva Lentäjänmaja tarjoaa ympäri vuoden majoitusta sekä ryhmille että yksittäismatkailijoille. Rakennuksessa on saunatilat sekä tilat luentojen, kurssien ja kokousten järjestämiseen. Lentäjänmajalla järjestätkin mainiosti myös saunaillan, pikkujoulut, peijaiset tai muun tilaisuuden.

Majoitusrakennus

Lentäjänmajan majoitusrakennuksessa on 7 huonetta, joissa kussakin on makuupaikat 3–5 hengelle. Kolmen hengen huoneissa on kerrossänky ja yksi yksittäinen vuode, viiden hengen huoneissa kaksi kerrossänkyä ja yksi yksittäinen vuode. Huoneiden varustukseen kuuluvat lisäksi työpöytä ja säilytyskaapit.

Käytävän varrella vieraiden käytettävissä on 4 wc:tä, 1 inva-wc, sauna- ja suihkutila sekä pukuhuone. Yhteisessä keittiössä on jääkaappi, pakastin, liesi, uuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, astiat 30 hengelle sekä astianpesukone. Myös pesukone kuuluu Lentäjänmajan varustukseen, ja rakennuksessa on langaton internet.

Luentotilaan, jota voi käyttää kurssien, kokousten tai muiden tilaisuuksien järjestämiseen tai ruokasalina, mahtuu 20–40 henkeä. Rakennuksen toisessa päässä on lisäksi pieni kokoushuone/oleskelutila, jossa on tv ja minikeittiö.

Lentäjänmajaan on kaksi sisäänkäyntiä, joten tarpeen mukaan rakennuksen voi jakaa väliovella kahteen osaan. Takapihalla on grillikatos puineen, ja etupuolella sijaitsevalla omalla valvotulla pysäköintipaikalla on lämmityspistokkeet autoille

Tarjolla on myös lämpimiä talleja/varastoja esim. moottorikelkoille ja mönkijöille.

Caravanpaikat

Ilmailukeskuksessa on myös sähköistetty ja asfaltoitu caravanalue. Alueella on lasten leikkipaikka sekä huoltorakennus, josta löytyvät suihkut ja wc:t.

Lentokenttä

Pudasjärven lentokentällä on Euroopan laajin vapaa ilmatila, ja se on Euroopan pisin ja levein purjelentokenttä.

Lentokentän palveluihin kuuluvat lennon valmistelutila lentäjille, polttoainejakelu lentokoneille sekä kylmä lentokonehalli lentokoneiden säilytykseen. Talviaikaan hallia tarjotaan myös esim. asuntovaunujen, asuntoautojen ja veneiden säilytykseen.

Lentokenttä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet moottoriaktiviteetteihin ympärivuotisesti: keväästä syksyyn kentällä järjestetään mm. kiihdytys- ja ”no speed limit” -tapahtumia moottoripyörille ja autoille sekä testipäiviä ja ajoharjoittelua. Talviaikaan kentällä on kevyen ja raskaan liikenteen ajoharjoittelua ja kursseja, ennakoivan ajon kursseja ja ajoneuvotestausta.

Lentokentällä on vilkasta kurssitoimintaa: siellä pidetään mm. laskuvarjohyppy-, purjelento-, ultrakevytlento- ja moottorilentokursseja. Kenttä sopii erinomaisesti myös pienten ja isojen tilaisuuksien järjestämiseen. Esim. kesällä 2013 kentällä järjestettiin suviseurat, joihin osallistui 75 000 henkeä. Yksi tunnetuimmista tapahtumista on Sunny Nights Fly-In, joka kerää runsaasti vierailevia koneita aina ulkomaita myöten.

JYRKKÄKOSKI OY/Jyrkkäkoski Camping
Jyrkkäkoskentie 122, FI-93100 PUDASJÄRVI
Puh./Tel. +358 400 109006